Produsele comercializate pe acest site sunt in perfecta concordanta cu normele si cerintele europene aplicabile la aceasta data inclusiv pe teritoriul Romaniei. De asemenea, produsele respecta legea nr. 508/2002 pentru completarea legii 178/2000 privind produsele cosmetice.

1. Produsele sunt importate si provin de la producatorii al caror nume il reprezinta. In cazul produselor fabricate pe teritoriul Uniunii Europene producatorii atesta faptul ca produsele au o durata de valabilitate mai mare de 30 luni de la data productiei, conform certificatului eliberat de producator.
Data de valabilitate de la deschidere este indicata pe fiecare produs in parte prin simbolul specific.

VALABILITATEA SI PREZENTAREA PRODUSELOR COSMETICE  

Multi clienti sunt interesati de calcularea termenului de valabilitate al produselor, mai ales ca pe unele produse nu se intalneste specificat un interval de valabilitate a produsului.  Acest lucru este perfect legal si se incadreaza in reglementarile legii 178/2000 privind produsele cosmetice armonizata cu prevederile directivelor Comisiei Europene, care precizeaza la articolul 8 lit e) faptul ca:  Termenul de valabilitate, marcat prin sintagma „A se consuma de preferinta inainte de”, urmata de data sau de detalii privind locul unde este inscriptionata data pe ambalaj. Aceasta informatie se completeaza printr-o indicare a conditiilor care trebuie satisfacute pentru a garanta valabilitatea declarata.
Indicarea termenului de valabilitate nu este obligatorie pentru produsele cosmetice cu o valabilitate minima de cel putin 30 de luni. Asemenea produse sunt insotite de indicarea duratei de utilizare de la deschidere care nu prezinta niciun pericol pentru consumator. Semnul distinct pentru durata de utilizare de la deschidere este prevazut in anexa 2 a legii mentionate si este prezentat sub forma cunoscutelor desene:

Cand cumparati un produs din aceasta categorie, la o analiza a acestuia, veti observa o cutie cu un capac deschis care are trecut in mijlocul ei semnul : 3M, 6M, 12M, 18M, 24M, 36M. Acest desen se traduce astfel: Termenul de valabilitate se calculeaza din momentul deschiderii produsului si este de – conform desenelor – 12 luni / 36 luni.

Totusi, daca din anumite motive aceasta cutie NU este prezenta pe produs acest lucru nu inseamna ca produsele nu au termen de valabilitate sau sunt expirate.

Produsele se livreaza in ambalajul lor original care poate fi:
1. – simplu, atunci cand produsul nu se afla in cutie, majoritatea produselor venind in cutii de carton sau tiple cu un numar mai mare de bucati inclus in ambalaj, sau pe standuri  (respectivele cutiute maro de carton compartimentate cu 2, 3 respectiv 4 casute) ;
2. – in cutie, atunci cand produsul este ambalat direct de producator in cutie, singur;
3. – cartonat, atunci cand este amblat pe un suport de carton, sigilat cu o feresatra transparenta din material plastic.

Cateva termene general acceptate pentru produsele cele mai utilizate:
– fond de ten – intre 12 si 24 de luni;
– pudra – intre 24 si 36 de luni;
– blush/ bronzant – intre 18 si 24 de luni;
– fard de pleoape – intre 18 si 24 de luni;
– gloss/ ruj – intre 18 si 24 de luni;
– rimel – 6 luni;
– creion de ochi/buze – intre 18 si 24 de luni;
– corector – intre 18 si 24 de luni.

Aceste termene de valabilitate sunt in stransa legatura cu modul de utilizare si conditiile de depozitare a produsului. Orice produs cosmetic, depozitat in locuri racoroase, ferite de umezeala, fara expunere la soare, isi va mentine proprietatile si caracteristicile sale pe toata durata sa de folosire.

ATUNCI CAND SESIZATI PRIN ORICE MODALITATE (MIROS, GUST, VAZ) CA UNA DIN PROPRIETATILE PRODUSULUI S-A MODIFICAT ARUNCATI ACEL PRODUS PENTRU CA VA POATE DAUNA SANATATII.

Avand in vedere volumul mare de produse care vin de pe plan international, si datorita faptului ca anumite produse sunt ambalate si denumite in mod diferit in functie de aria geografica careia i se adreseaza, sunt situatii cand un produs difera la ambalaj si mod de prezentare fata de ceea ce s-ar putea sa aveti deja acasa, insa nu se pune problema asupra calitatii/originalitatii.

De exemplu, cunoscuta marca de crema OLAY, in functie de zona unde se comercializeaza poate fi intalnita sub numele de Oil of Olaz (Germania, Franta, Italia), OLAY (Irlanda), Oil of Ulay (Anglia); sau fondul de ten Accord Parfait (Franta, Italia, Germania) poate fi intalnit si sub denumirea de True Match (SUA, Canada) sau Indefectible (Germania) ceea ce nu inseamna ca sunt doua produse diferite ci acelasi produs dar destinat unei arii geografice diferite.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la nr de telefon 0734 129 650 sau pe email la office@plusbeauty.ro.

Categorii Produse